☆毎日分析!☆

お酒のもろみは、毎日状態が変化します。
 
目視で観察するのはもちろんですが、目に見えないアルコール、糖、酸、アミノ酸なども毎日分析して、状態を把握していきます。
 
長いひしゃくですくって、濾過して、濾液を分析します😊
 
麹の酵素も、酵母も、ちゃんと役割を果たしてくれているようで、とてもいい香りがします!
 
新酒を搾るのが楽しみです✨
 
 
 

The condition of MOROMI changes every day.

First, observe with your eyes

After that, we will analyze it scientifically.

Daily analysis of alcohol, sugar, acids, amino acids, etc.

Scoop with a long cassotte, filter and analyze the filtrate

Both the enzyme of the jiuqu and the yeast seem to play a proper role, and they have a very nice scent!

I’m looking forward to squeezing new sake

2020-12-30T17:01:56+09:00 2020年12月14日|お知らせ, 酒造り|