蔵人蔵入り&酒造り準備開始 Starting brewing sake

11月3日に岩手県から蔵人が3名蔵入りしました!
杜氏である社長・専務
社員1名、蔵人3名
合計6名での酒造りがスタートしました!!

令和元年の酒造りのために、、、
まずは道具の準備や、蔵内を徹底的に掃除します。

4月上旬までの約5ヵ月間で、1年分のお酒を造ります!
とても大変ですが、その分達成感はひとしおです☺️

1つの日本酒ができるまでには、約50日かかります。
中沢酒造では、順番にすこしずつタイミングをずらしながら、それぞれのお酒を50日かけて醸していきます。

10月末に酒米が納品されました。
中沢酒造は精米は委託しているため、精米済みの酒米が納品されます。

この一粒一粒、育ててくれた農家さんに感謝を込めながら、日本酒を造ります。
日本酒の一滴一滴を飲んでくれるお客様の笑顔を思い浮かべながら。

「松みどりおいしいね」

このために、今期も全力で酒造りに励みます!!!
どうぞ、応援よろしくお願いします。

  

On November 3rd, 3 brewers entered from Iwate Prefecture!
10th generation , 11th generation of Nakazawa shuzo
1 employee, 3 brewers
Sake brewing with a total of 6 people started! !

First, clean of the brewery thoroughly.

For about 5 months until early April, we will make for one year of sake!
It is very hard, but the feeling of achievement is very very happy ☺️

It takes about 50 days to make one sake.
At Nakazawa Sake Brewery, we will brew each sake over 50 days, shifting the timing a little at a time.

Sake rice was delivered at the end of October.
Since Nakazawa Shuzo is entrust with polish of rice, polished rice is delivered.

We make sake with gratitude to the farmers who raised each of them.
While thinking of the smiles of customers who drink every drop of sake.

“Matsumidori is delicious”

For this reason, I will do my best in sake brewing this fiscal year too! ! !
Thank you for your support.

2019-11-11T14:41:25+09:00 2019年11月6日|酒造り|