今期初!米を蒸しました! First of this term! steamed the sake rice!

ついに、創業から195回目の酒造りがスタートしました!!

昨日のうちに、
洗米(せんまい):米のヌカを落として
浸漬(しんせき):米に目標量の水分を吸わせて
前処理をしておいた酒米を、ついに蒸しました😍

もうもうと上がる蒸気。
「今年もついに酒造りが始まったんだなぁー・・・」と
身が引き締まります!

 

At last, 195th sake brewing has started at NAKAZAWA shuzo! !

Yesterday,
SENMAI ( Washed rice) : Wash away rice bran.
SINSEKI ( Immersion) : Let the sake rice absorb the target amount of water.
Steamed the prepared sake rice.

Steam that goes up “mokumoku”.
「Sake brewing has finally begun this year too…”
I will tighten myself!

 

2020-04-16T10:27:41+09:00 2019年11月8日|酒造り|