酒造りはまだまだ続きます☆ Sake brewing continues

☆酒造りはまだまだ続きます☆

今日も酒米を洗いました。
きっちり糠を落とすことで、雑味のもとを取り除きます。

機械を使いますが、10キロずつ小分けして少しずつ洗います😊
大変な作業ですが、これも美味しい日本酒のため!!

新酒が搾れたからといって、酒造りが終わるわけではありません。
1本の日本酒が完成するまでにかかる日数は、中沢酒造では約50日。

すこしずつタイミングを調整しながら、何種類もの日本酒を同時進行で造っていきます

日本酒造りは、気温が低い冬にしかできません。
冬のあいだに1年間販売する分の日本酒を造るので、毎日大忙しです🥰

☆ Sake brewing continues ☆

We washed sake rice today too.
By removing the bran, we can remove the off taste.

We use machine, but we divide into 10 kilos and wash little by little.
It’s hard work, but this is also for delicious sake! !

Just because new sake has been squeezed does not mean that sake brewing is over.

It takes about 50 days for one sake to be completed at Nakazawa Shuzo.

While adjusting the timing little by little, we will make several kinds of sake at the same time.

Sake brewing can only be done in cold winters.
During the winter, we make sake of one year, so we are busy every day.

 

2020-04-16T10:28:24+09:00 2019年12月20日|酒造り|